pandangan ini telah ditanda (tagged)

Jumaat, Oktober 31, 2008

aku tak pasti sama ada tajuk entri ini sesuai atau tidak. telah puas aku rujuk kamus (padahal aku terjemah sahaja dari sini).

permainan berantai yang aku pun sertai sekali.

trimas kepada Kudozu kerana menanda pandangan ini:




Rules utk tag ini..
1. Bagi just kat orang yang dirasakan GILA-GILA / BEST

2. Bagi kat 5 orang sahaja

3. Link orang yang terima award ni
4. Sesiapa dapat Award ni DiWAJIBkan buat POSTING sebab dia dapat award ni kat blog dia
5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok ! (buat trackback sahaja pun sudah memadai)



seterusnya, aku pun menanda pandangan-pandangan berikut:

  1. Ali Asyraf
  2. Maisarah Razali
  3. Nurain aka Cahaya Mata


pandangan siapa lagi?

Read more...

aku benci bila..

Rabu, Oktober 29, 2008

entri ini sumber ilham entri dari Kudozu. aku palagiat pinjam ya!

aku benci bila orang tu pandai cakap saja, tapi tak boleh blah. dalam kelas bukan main lagi cakap besar, sebut tentang semua hal, dia saja yang tahu, tapi habuk pun tak ada (you know, who you are).

aku benci bila dapat assignments berkumpulan, tapi aku saja yang buat semua tu. bila dapat markah, sama-sama nak pula. apa kes? sebelum kes ini, aku tak ambil pusing pun, tapi aku dah puas dipijak kepala. aku tak peduli, keadilan harus ditegakkan!

aku benci melihat orang perempuan yang hisap rokok. hilang ayu, tak ada seri. (persoalannya disini, haruskah aku membenci diri aku juga? kerana aku juga seorang perokok penghirup udara segar)

aku benci bila siapkan assignments di akhir waktu (last minute). sedangkan pada setiap awal sem (sejak dari tahun 1 pengajian), aku dah tanamkan kat dalam hati, bertekad nak siapkan semua assignments awal. akhirnya, tetap sama juga hasilnya.

aku benci bila duit belanja aku mula kurang, lama-kelamaan habis. dah habis semua, mana aku nak cekau duit belanja? (aku sendiri tak pasti sama ada diri aku sama macam entri ini?)

aku benci bila aku tersalah agak nak ini minyak berapa banyak. selalunya, kalau meter minyak petrol motor dah menunjuk tepat ke abjad 'E', aku akan isi sebanyak Ringgit Malaysia 7. tapi sejak akhir-akhir ini, minyak selalu tumpah (sebab terlebih isi). baru aku sedar, harga minyak semakin turun (buat masa ini).

banyak lagi yang aku benci bila.. nanti-nanti sajalah aku tambah.

thanks to Kudozu sebab menambah pautan pandangan aku di page beliau.

hari sudah merapat ke subuh, dan aku mula mengantuk.

kesimpulannya?
bantal dan tilam kesayangan aku sudah menggamit.

Read more...

ubat-ubatan: berkesan bagi aku

Sabtu, Oktober 25, 2008

minggu lepas, aku mendapat batuk yang amat teruk. bermula dengan sakit tekak, menular menjadi batuk, seterusnya suara aku mula serak. amat menyeksakan. aku biarkan sahaja, dengan harapan supaya batuk yang aku alami surut, tapi lepas dua tiga hari menjadi semakin teruk. musim kot.

masuk dewan kuliah, bergema bunyi batuk aku, segan siot. masuk tutorial, lagilah aku malu, tak tahan, aku pergi klinik kesihatan kampus. ya, lepas doktor check, aku pergi ke kaunter farmasi, ini lah harapan aku untuk sembuh:

hero aku


bercakap tentang tajuk entri, aku ni senang nak makan ubat, bukan susah pun, telan sahaja. aku pun hairan macam mana ada orang yang tak suka makan ubat, susah nak makan ubat. dah nama pun ubat, mana ada ubat yang rasa macam ayam goreng
, melainkan dah perisa ubat tu, perisa ayam goreng (ada ke?).

yeh!!! jawapan aku untuk soalan dalam entri ini aku jawab dengan betul. Kudozu tak faham dengan jawapan yang diberikan. kalau nak jelas lagi, rujuk Ali.

Read more...

Mengapa Mahasiswa Menyiap Tugasan dengan Sambil Lewa: Tumpuan kepada Pelajar Tahun Satu Fakulti Sastera, Universiti Malaya

Jumaat, Oktober 24, 2008

tiba-tiba aku dapat satu tajuk untuk latihan ilmiah aku. tapi sayang, pendaftaran subjek dah lama tutup.

sakit hati aku.

clarie suzie singki, disebabkan kau, aku tak tidur satu malam ni. tengok sekarang, dah subuh, aku tetap tak tidur lagi.

sakit hati aku.

aku pelik dan hairan macam mana Seksyen Kemasukan dan Rekod Universiti Malaya boleh terlepas pandang pelajar macam kau.

sakit hati aku

pelajar universiti, tapi ayat tunggang langgang, macam coach lrt berlaga. orang lain buat assignment berpuluh-puluh muka, tapi kau buat cuma dua muka.

sakit hati aku.

aku bagi sms,
clary, mana ksmpulan?

kau tak balas, buat hati aku sakit.

aku bagi sms lagi,
helo clary. mana ksmpulan? nape skit sgt? u bleh bt blk x? emel kat i malam ni jugak, sebab i nak edit then print. URGENT!

kali ini kau balas, dengan selambanya kau cakap,
i have no idealh... sdah.....

hati aku sakit, aku naik angin, aku balas,
how come? then wats gonna happen 2 dis asgmnt?

kau memang, pandai berdalih, kau balas,
tpi kalau e2 ja sya dpat nak camne...

banyak cantik muka kau, sengal! hati aku makin sakit, aku balas lagi,
u didnt find any rujukan. rite? main lib byk la. i buat pengenalan utk psikologi pn da 4 mke tau. then how come u said thats all wat u got?

kau senyap tanpa balas, hati aku dah bertambah panas. kau
memang sengal!


hati aku sangat sakit.

aku sambung taip tugasan dengan hati aku yang berdongkol penuh mencarut tentang kau. kau sengal!

hati aku sakit lagi.


aku bagi sms lagi, tak puas hati,
u pnye ayat byk y xde kaitan dengan matlamat psikologi. mcm ni, sme je i bt sorg2.

padan dengan muka kau. baru lepas tu kau nak balas,
i'm sory......

sory naik lari lah!


hati aku masih sakit.


clarie suzie singki, kau memang sial!


<

Read more...

nasib

Khamis, Oktober 23, 2008


semester ini aku ada empat assignments berkumpulan, dan nasib aku, keempat-empat assignments tersebut, aku dapat teammate yang buat hati aku panas. apa ke tidaknya, semuanya nak aku yang buat, semuanya nak aku yang siapkan.

jujur, aku tak kisah langsung kalau nak suruh taip walau 100 muka sekali pun (sememangnya aku suka menaip), print, bind, dan lepas tu submit. ini tidak, semuanya nak aku sediakan. naik lemak lah korang macam ni.

sesungguhnya aku sangat penat pada minggu ini, terkejar-kejar nak siapkan assignments, join pesta ko-k lagi. tapi memang seronok, pertama kali aku naik pentas DTC. barulah aku tahu perasaan kecut perut masa ada di atas pentas persembahan. sekurang-kurangnya, aku pernah buat persembahan di atas pentas.

tugasan sedang menunggu aku, kenapa aku rase langsung tak bersemangat? baik, santai seketika dengan entri ini dari Ali Asyraf.

clarie suzie singki, kenapa kau buat bahagian kau cuma dua muka surat sahaja? kenapa kau tak balas sms aku?

Read more...

akulah batman!

Selasa, Oktober 21, 2008

ya, jam menunjukkan pukul 2.45 pagi, dan aku masih lagi menghadap monitor kesayangan aku.

siapa aku? aku lah BATMAN. haha, entri merepek hasil keawang-awangan aku di blogosfera.


Your results:
You are Batman

























Batman
65%
Superman
60%
Hulk
60%
The Flash
55%
Robin
47%
Supergirl
40%
Green Lantern
40%
Spider-Man
35%
Catwoman
30%
Wonder Woman
10%
Iron Man
10%
You are dark, love gadgets
and have vowed to help the innocent
not suffer the pain you have endured.


Click here to take the Superhero Personality Quiz




mahu satu? nah. kalau tak, ikut je pautan di atas.

Read more...

sampah masyarakat

Isnin, Oktober 20, 2008

ya, entri ini aku catat lepas aku baru sahaja balik dari keluar makan di restoran kegemaran kami serumah, Restoran Makanan Islam ABC (Always Best Choice): kedai mamak.

entri ini khas aku tujukan kepada sampah-sampah masyarakat di luar sana, yang amat menjengkelkan aku, yang sangat aku benci, yang menyemak pada pandangan mata aku, jijik, dayus.


tadi sedang aku makan dengan teman serumah yang disayangi, datang sekelompok manusia seperti tajuk entri. entah apa dosa kami hari ini, mereka duduk meja sebelah meja kami. memang sial! dengan mata merah menyala: sah baru sahaja layan ganja, bercakap entah apa yang mengarut, dengan pakai yang selekeh, macam najis. yang aku jaki sangat-sangat, seorang dari empat mamat-mamat tadi, macam haram perangai dia. entah apa hantu yang merasuk mamat ni.


mamat sampah: bai, order!
bai: ya bos, order.
mamat sampah: bagi aku roti kosong satu.

dan bermulalah adegan yang sangat menjengkelkan aku, sebabnya, bai tu tak faham sangat dengan bahasa Melayu. tersalah tafsir order dari mamat sampah tu, dia pun tersasul:-

bai: mau kari ayam, kambing, lembu?
mamat sampah: eh, ape ko cakap? kambing?

bai: sori-sori, saya baru punya orang.
mamat sampah: sori pale b***o kau!

dan bermulalah adegan yang menjengkelkan aku, memang aku rasa nak tumbuk muka sampah tu. memang macam haram.


ya, dan aku pun gatal tangan, capai telefon, aku klik butang capture.

maaf, kualiti gambar dari kamera yang tiada mega pixel.

memang tak senonoh. buat malu bangsa betul.

ya, aku sedar, aku catat entri ini dengan fikiran yang dipengaruhi emosi. tapi aku tak peduli, aku nak juga catat, puas hati aku.


Read more...

bosan

Khamis, Oktober 16, 2008

entri ini dicatat dikala aku kebosanan menyiapkan tugasan. haha, dengan masa nak submit yang betul-betul dah dekat, aku boleh lagi membenchot. argh!!! aku betul-betul bosan yang teramat. (nahu yang salah kerana tidak gramatis: mengandungi dua kata penguat)

inilah rupa meja tulis aku yang berselerak dengan buku, dan penuh dengan habuk r***k


thanks to Maisarah Razali sebab sudi mengklik ke pautan pandangan aku ni.

Read more...

sedang berlari

Jumaat, Oktober 10, 2008

yosh! minggu ni dah masuk minggu ke-12 kuliah untuk sem ni. jadi, seperti kebiasaannya, inilah masa untuk aku menginsafi diri, merenung kembali tentang tabiat aku yang sangat buruk: suka bertangguh.

jadi, aku nak berehat sebentar dari blogosfera, siapkan tugasan-tugasan aku yang sedang berlambak.

sesungguhnya aku sedang berlari, mengejar masa! malas nak berlari, aku tunggang je motor! yosh!!

Read more...

Status aku Kini

Berikan aku sedikit masa kerana masa aku kebanyakannya habis di kubikel kecil itu.

Masih juga mencari pandang dunia yang nyaman serta tenteram.

Tahu di mana?

Oh ya, hati ini sudah diisi, moga kekal kali ini.

  © Template blog ini telah di ubah suai secukup rasa oleh xmamatx dari Newspaper oleh Ourblogtemplates.com 2011

Kembali ke ATAS